Kapoen in de oven met kroketten

Kapoen in de oven met kroketten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de uien en citroen en snij in kwarten, stop ze in de holte van de kapoen en vul verder op met bladpeterselie.

  3. Leg takken tijm en rozemarijn op de bodem van een braadslee.

  4. Bestrijk de kapoen met olie en leg op de rechterbil boven op de kruiden in de braadslee en laat 30 min bakken. Draai de kapoen dan op de linkerbil en laat nogmaals 30 min braden.

  5. Verlaag de temperatuur naar 180°C en leg de kapoen op zijn rug.

  6. Laat 1 à 1,5 u braden en verdeel het vrijgekomen vocht regelmatig over de kapoen.

  7. Controleer of de kapoen gaar is, door de thermometer te prikken tussen bil en lichaam. Als de kerntemperatuur 75 °C bedraagt, zet dan de oven uit en laat de kapoen nog 30 min rusten onder aluminiumfolie. Bereid terwijl de kroketten in een friteuse of airfryer.

  8. Serveer de kapoen met de kroketten.