Witlof met gehakt in de oven

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Verwijder de vuile bladeren van het witlof en snij in de lengte in 2. Snij het harde gedeelte eruit.
-
Pel en snipper de sjalot en de look en meng ze onder het gehakt. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
-
Verdeel het gehakt tussen de witlofhelften en duw goed aan.
-
Wikkel rond elke stronk witlof 2 sneetjes gerookt spek. Leg in een ovenschaal en verdeel de boter er in klontjes over. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Schik de aardappelpartjes in een ovenschaal en giet er een scheut olijfolie over.
-
Zet beide schalen in de voorverwarmde oven en gaar 40 à 45 min.
-
Pluk de peterselie, snij fijn en strooi over de witlofstronken. Werk de aardappelpartjes af met rozemarijn en serveer alles samen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders