Ovenschotel met witlof, gehakt en knolselderpuree

Ovenschotel met witlof, gehakt en knolselderpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de look en sjalotjes en snipper fijn.

  3. Schil de knolselder. Snij eerst in kwarten en dan in plakjes. Leg in een kom, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en schep door elkaar. Giet uit op een bakplaat en rooster gaar in 30 à 40 min in de voorverwarmde oven.

  4. Pureer 2/3 van de knolselder met een scheutje water. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in de wok en roerbak de sjalot- en looksnippers zonder te laten kleuren. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur zodat het vocht kan verdampen. Snipper salieblaadjes en peterselie fijn en schep door het vlees. Kruid met peper en zout.

  6. Snij het witlof in de lengte in reepjes en stoof kort in boter. Kruid met tijmnaaldjes, peper en zout.

  7. Verdeel het vlees over een ovenschotel, schep het witlof erop, bestrijk met knolselderpuree en dek af met plakjes knolselder.

  8. Zet nog 20 min in de oven. Serveer meteen.