Stoverij met knolselderpuree en gekonfijte knolselder
Selder , Schaaldieren , Gluten , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien, halveer en snij in fijne ringen. Schil de wortelen, snij ze in halve maantjes.
-
Bind de peterseliestengels, tijmtakjes en laurierblaadjes samen met keukentouw.
-
Pel de sjalot en druk de kruidnagels erin.
-
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt flink wat boter in een pot en korst het in porties bruin. Haal uit de pot. Voeg boter toe en roerbak de uien in dezelfde pot. Doe de wortelen erbij, kruid opnieuw en laat stoven. Doe het vlees er terug bij.
-
Snij de korsten van het brood, bestrijk met mosterd en leg in de pot. Giet het bier erover, voeg de sjalot toe en lepel de gelei erdoor. Breng aan de kook en laat 1,5 u sudderen onder deksel.
-
Haal het deksel eraf en laat verder sudderen tot het vlees gaar en de saus ingekookt is.
-
Knolselderpuree:
-
Schil de knolselder. Snij ¼ in gelijkmatige blokjes (apart houden) en snij de rest in stukken.
-
Kook de melk met laurier en 1/3 gepelde look. Laat 30 min trekken en verwijder de laurier. Voeg room en zout toe en kook de stukken knolselder erin gaar. Mix tot puree met wat kookvocht.
-
Smelt de boter en laat kleuren. Voeg 2/3 tenen geplette look, de kaneelstok en knolselderblokjes toe. Laat 20 min konfijten tot de knolselder mals is.
-
Serveer de stoverij met de knolseldervarianten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven