Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergines in de lengte in plakken, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg 15 min in de oven tot ze zacht zijn.

  3. Pel de ui en look en snipper fijn. Bak glazig in olijfolie, voeg het vlees toe en roerbak goudbruin.

  4. Hak de gepelde tomaten en voeg toe samen met oregano en kaneel. Breng op smaak met espelettepeper, Maggisaus, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Laat 15 min sudderen op een zacht vuur tot een smeuïge ragout.

  6. Schil de knolselder en snij in plakken. Blancheer beetgaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en dep droog. Bak de plakjes knolselder goudbruin in olijfolie, kruid met peper en zout.

  7. Witte saus

    Scheur de oesterzwammen in stukjes en doe samen met de eieren, 100 g vegan feta en amandeldrink in de blender. Mix fijn en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en bedek de bodem met plakjes knolselder. Dek af met plakjes aubergine en lepel de vleessaus erover. Herhaal en eindig met een laagje aubergine of knolselder. Bestrijk met de oesterzwammensaus en verkruimel de rest van de white greek erover.

  9. Zet nog 15 min in de oven. Serveer warm.