Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kaassaus
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed. Laat kort drogen op een zacht vuur. Voeg de koude melk toe en roer goed door. Laat opkoken.
-
Voeg, naast het vuur, de geraspte kaas toe. Kruid naar eigen smaak met zout, peper, nootmuskaat en graantjesmosterd.
-
Bak het gehakt krokant in schuimende boter.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Kruid met zout en peper.
-
Schil en rasp de 3 wortels en voeg toe aan het gebakken gehakt.
-
Andijviestoemp
Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en zet op in koud, gezouten water.
-
Kook gaar en giet af. Plet de aardappelen en werk op tot een puree met een klontje boter en wat melk.
-
Bak het spek mooi krokant en laat uitdruppen op keukenpapier, zodat het meeste vet weg is.
-
Snij de andijvie in 4 en verwijder de buitenste bladeren. Snij de rest heel fijn en was grondig.
-
Meng de gesneden andijvie en het gebakken spek onder de puree. Kruid met zout en peper.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Stoemp aux endives
Schik een laag van de stoemp in een vuurvaste schotel.
-
Schik daarop het gehakt en druk plat. Overgiet met de kaassaus.
-
Werk af met een laagje gemalen kaas.
-
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 min.
-
Haal uit de oven en serveer warm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven