Orloffgebraad met witlof, spruitjes, wortelen en kroketjes

Orloffgebraad met witlof, spruitjes, wortelen en kroketjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het varkensfiletgebraad in fijne sneetjes (of vraag aan de slager om dit voor je te doen).

  2. Verwijder de korst van de kaas en het vet van de grillham. Snij kaas en ham in stukken die even groot zijn als de sneetjes gebraad.

  3. Leg in een ovenschaal afwisselend een sneetje gebraad met daarop een sneetje kaas en ham. Herhaal dit tot de schotel vol ligt.

  4. Reinig het witlof en de spruitjes. Schil de wortelen en laat er wat groen aan. Snij de beukenzwammen van de voetjes.

  5. Gaar het witlof in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Voeg wat water toe om het te laten stoven.

  6. Kook de spruitjes en wortelen apart gaar in kokend water. Laat uitlekken. Bak net voor het opdienen nog even in wat boter. Kruid met peper en zout.

  7. Saus:

    smelt de boter. Doe de bloem bij de bruisende boter en meng met een garde. Laat het mengsel al roerend wat opdrogen. Giet de gevogeltebouillon erbij en laat de saus al roerend binden. Voeg ½ kuipje groentebouillon toe en kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 170 à 180°C.

  9. Bak de beukenzwammen kort aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Verfris met wat citroensap.

  10. Voeg de champignons toe aan de saus en meng. Giet de saus over het vlees in de ovenschotel.

  11. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min om op te warmen.

  12. Bak de kroketten in de friteuse of airfryer (zoals aangegeven op de verpakking).

  13. Haal het vlees uit de oven en werk af met wat fijngesnipperde peterselie.

  14. Schik wat vlees op elk bord en verdeel wat van de saus erover. Geef er een stronkje witlof, enkele wortelen en wat spruitjes bij. Werk af met kroketten en serveer.