Tajine van kruidige kip met witlof en citroen

Tajine van kruidige kip met witlof en citroen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rasp de zeste van 1 citroen. Pers het sap uit 2 citroenen en meng de mosterd erdoor.

  2. Snij de overige 2 citroenen in partjes.

  3. Pel de uien en snij in 4 partjes. Plet en pel de look.

  4. Snij het voetje van het witlof en snij het bittere gedeelte er kegelvormig uit.

  5. Snij de kippenbillen op het gewricht middendoor, kruid het vlees met peper en zout.

  6. Verhit een scheut olijfolie in de schaal van de tajine. Bak hierin de kippendelen in porties aan alle zijden goudbruin en haal uit de pot.

  7. Schik de partjes ui samen met de witlofstronkjes en look in de tajine, en laat aan alle zijden lichtjes kleuren. Voeg citroenpartjes en olijven toe en schik het vlees erbovenop.

  8. Snipper 6 blaadjes salie fijn en strooi samen met de zeste over de kip. Kruid met peper en zout. Overgiet met citroensap en gevogeltefond. Zet het kegelvormige deksel erop.

  9. Laat op een zacht vuur in 40 min gaar pruttelen en werk af met blaadjes verse salie.

  10. Serveer met bulgur of couscous.