Tajine van kip en witlof geparfumeerd met mandarijn

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Trek het vel van de kippenkoteletten.

  2. Pel de uien en snij in partjes. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en stoof de uien zacht. Kruid met peper en zout.

  3. Pluk de korianderblaadjes los en snij de steeltjes fijn.

  4. Pel de look en pers. Schil de gember en rasp fijn. Meng samen met de look, kaneel, saffraan, ½ van de ras-el-hanout en een scheutje olijfolie tot een papje en strijk het vlees ermee in. Kruid met peper en zout.

  5. Leg het vlees op de uien, overgiet met mandarijnensap en strooi de koriandersteeltjes erbij. Dek de tajine af, breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.

  6. Spoel het witlof, snij in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in de breedte nog eens in 2 en schik in de tajine. Bestrooi met de rest van de ras-el-hanout en dek af.

  7. Laat 20 min verder garen.

  8. Werk af met korianderblaadjes, zeste van mandarijn en serveer met couscous.