Tajine van kip met olijven PT1H 10 porties 1 handvol verse gehakte koriander 0 kl kruidnagel 1 kl zwarte peper keteltje Knorr kippenbouillon 4 teentjes look 1 kl rode Spaanse pepervlokken 2 blaadjes laurier 3 eetlepels Solo vloeibaar 1 koffielepel komijnzaadjes 100 g groene olijven, ontpit 1 gekonfijte citroen 1 koffielepel verse gember, fijngesneden 1 keteltje bouillonketeltje kip 1 stok kaneel 1 snuifje saffraan 3 el vierge olijfolie 2 kg kip 1 middelgrote ui 1 kl paprikapoeder

Tajine van kip met olijven

541b640cfd361febca32ded0d368203d06a9978bcac11ac8692b3f55d8e2e998.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de kip en snij ze in stukjes.

  2. Rooster de kaneel, peper, komijn, paprika, rode peper en kruidnagel in een pan op middelhoog vuur, totdat ze beginnen te roken.

  3. Haal van het vuur en plet in een vijzel.

  4. Zet de kip in een vrij grote kom. Voeg olie, specerijen, look, gember, koriander, laurier en saffraan toe. Meng tot je een deeg bekomt.

  5. Wrijf de marinade rond alle delen van de kip.

  6. Bedek en laat afkoelen in de koelkast gedurende 2 uur of bij voorkeur een hele nacht.

  7. Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Voeg 2 eetlepels olijfolie of Solo vloeibaar toe in een tajine op hoog vuur.

  8. Bruin de kip aan beide kanten, ongeveer 5 minuten.

  9. Voeg fijngesnipperde ui toe en bak tot ze lichtjes van kleur beginnen te veranderen, na ongeveer 3 minuten.

  10. Voeg de in reepjes gesneden citroen toe aan de tajine. Voeg de marinade, olijven en kippenbouillon toe. Dek goed af en kook op een laag tot matig vuur, gedurende 30 à 35 minuten of tot de kip gaar is.

  11. Verwijder de laurierblaadjes. Kruid bij. Leg de kip op een hete plaat. Voeg de olijven toe en giet de saus erover.