Tajine van kip met chermoula en abrikoos

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kleine kipfilets
  • 4 kippenonderbouten
  • 3 uien
  • 150 g Spar gedroogde abrikozen
  • 100 g Spar rozijnen
  • 4 dl lauw water
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 el suiker
  • 75 g Spar gepelde amandelen
  • oranjebloesemwater
  • 1 bos verse koriander
  • zonnebloemolie
  • Boni Selection olijfolie
  • 2 teentjes look
  • ½ kl grof zeezout
  • 1 kl gemalen komijn
  • ½ kl paprikapoeder
  • sap van 1 citroen
  • 2 el Boni Selection olijfolie (chermoula)
  • 1 bos verse koriander (chermoula)
  • 2 kl ras-el-hanout
  • mespunt saffraan
Recept

1. Chermoula: doe de ingrediënten in de blender en mix fijn.
2. Bestrijk de kip met het mengsel en leg in een kom. Dek af met plasticfolie en laat 1 nacht rusten.
3. Meng het lauw water met suiker en kaneel. Laat de abrikozen en rozijnen er in wellen.
4. Pel de uien, snij ze doormidden en vervolgens in partjes.
5. Bak de amandelen goudbruin in zonnebloemolie.
6. Snij de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.
7. Verhit een bodem olijfolie in de tajine en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg de uien toe, dek de tajine af en laat stoven.
8. Voeg de fijngesneden koriander toe en overgiet met 25 cl water. Dek af en laat 30 min sudderen.
9. Voeg het weekwater van de abrikozen en een scheutje oranjebloesemwater toe en laat nog 15 min stoven.
10. Schep de rozijnen en abrikozen erdoor en laat doorwarmen.
11. Versier met de gebakken amandelen en extra verse korianderblaadjes.

< naar recepten