Tajine van kabeljauw met chermoula

Tajine van kabeljauw met chermoula

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chermoula: pel 2 teentjes look. Plet de look met het zout tot een gladde pasta met behulp van een vijzel en een stamper. Voeg de kruiden en het citroensap toe en roer 1 eetlepel olijfolie er in delen door.

  2. Bestrijk de stukken vis met chermoula. Dek de vis af en laat 1 uur rusten.

  3. Spoel de krielaardappelen, maar schil ze niet. Kook de aardappeltjes 10 minuten in licht gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water.

  4. Pel 5 teentjes look en snij in plakjes. Verwarm 3 à 4 eetlepels olijfolie in een zware pan en roer de lookplakjes erdoor. Voeg de tomaatjes toe als de look begint te kleuren en bak tot ze net zacht zijn.

  5. Rooster de groene paprika’s. Eenmaal zwart geblakerd, steek de paprika’s voor enkele minuten in een afgesloten plasticzak. Haal uit de zak en pel de geroosterde paprika. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Voeg samen met de rest van de chermoula toe aan de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Schik de aardappeltjes over de bodem van een tajine en schep ¾ van het tomatenmengsel op de aardappeltjes. Schik de stukken vis erop en bedek met de rest van de tomaatjes. Strooi de olijven erover, voeg water toe en besprenkel met olijfolie. Verwarm op een matig vuur tot het gaat pruttelen. Dek dan de tajine af en laat in 15 minuten gaar stomen.

  7. Serveer met versgebakken brood om de saus mee op te deppen.