Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rooster de paprika’s aan alle zijden onder de grill tot ze bruin geblakerd zijn. Verpak ze in een luchtdichte plastic zak en laat afkoelen.
-
Spoel de krielaardappeltjes grondig en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
-
Marinade
Ingrediënten: 4.0 teentjes look 1.0 kl paprikapoeder 0.5 kl kurkuma 0.5 kl gemalen komijn 0.5 kl zwarte peper 1.0 el harissa 2.0 el Boni olijfolie 150.0 ml water 1.0 kl zout
Pel en pers de teentjes look boven een ruime mengkom, voeg de rest van de marinade-ingrediënten toe en roer door elkaar.
-
Snij 3 plakjes van de citroen en hou opzij, pers de rest van de citroen en voeg 1 el bij de marinade.
-
Snipper 2 el peterselieblaadjes en 0,5 van de koriander fijn en schep door de marinade.
-
Snij de vis in stukken, wentel de stukken door de marinade en laat 30 min rusten.
-
Pel de paprika’s en snij het vruchtvlees in repen.
-
Halveer de aardappeltjes en kerstomaten.
-
Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Leg op de bodem van de tajine en verdeel er aardappeltjes, paprika en tomaatjes over.
-
Haal de vis uit de marinade en schik erbovenop. Leg de plakjes citroen erop.
-
Giet de rest van de marinade langs de zijkanten in de tajine en zet op een middelhoog vuur.
-
Plaats het deksel erop wanneer het gaat pruttelen.
-
Kook gaar in 30 min, afhankelijk van de dikte van de vis.
-
Bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met versgebakken brood om in de saus te doppen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven