Tajine met gemarineerde kabeljauw en krielpatatjes

001877b28bd492762e80faa7c808fcd7edcf40a96b1accc4af163171b8b2bdc2.jpg

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de paprika’s aan alle zijden onder de grill tot ze bruin geblakerd zijn. Verpak ze in een luchtdichte plastic zak en laat afkoelen.

  2. Spoel de krielaardappeltjes grondig en kook ze beetgaar in licht gezouten water.

  3. Marinade

    Ingrediënten: 4.0 teentjes knoflook 1.0 kl paprikapoeder 0.5 kl kurkuma 0.5 kl gemalen komijn 0.5 kl zwarte peper 1.0 el harissa 2.0 el Boni olijfolie 150.0 ml water 1.0 kl zout

    Pel en pers de teentjes look boven een ruime mengkom, voeg de rest van de marinade-ingrediënten toe en roer door elkaar.

  4. Snij 3 plakjes van de citroen en hou opzij, pers de rest van de citroen en voeg 1 el bij de marinade.

  5. Snipper 2 el peterselieblaadjes en 0,5 van de koriander fijn en schep door de marinade.

  6. Snij de vis in stukken, wentel de stukken door de marinade en laat 30 min rusten.

  7. Pel de paprika’s en snij het vruchtvlees in repen.

  8. Halveer de aardappeltjes en kerstomaten.

  9. Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Leg op de bodem van de tajine en verdeel er aardappeltjes, paprika en tomaatjes over.

  10. Haal de vis uit de marinade en schik erbovenop. Leg de plakjes citroen erop.

  11. Giet de rest van de marinade langs de zijkanten in de tajine en zet op een middelhoog vuur.

  12. Plaats het deksel erop wanneer het gaat pruttelen.

  13. Kook gaar in 30 min, afhankelijk van de dikte van de vis.

  14. Bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met versgebakken brood om in de saus te doppen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit