Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de peren, snij ze in vier en verwijder het klokhuis.

  2. Overgiet de saffraandraadjes met lauw water.

  3. Bind de helft van de koriander samen met een touwtje.

  4. Verwarm 3 eetlepels zonnebloemolie in een tajine en fruit hierin de uisnippers glazig. Voeg het vlees, het gemberpoeder, de kaneelstokjes, de saffraandraadjes met water, ½ koffielepel zeezout en versgemalen peper toe. Overgiet met het water en de kippenbouillon en roer stevig om. Voeg als laatste de korianderblaadjes toe. Plaats het deksel erop en laat op een zacht vuur 30 minuten stoven.

  5. Smelt de boter in een koekenpan en stoof de peren hierin op een laag vuur. Overgiet met honing en laat de peren karameliseren. Draai ze regelmatig om en zorg ervoor dat ze niet te zacht worden.

  6. Voeg de peren bij het vlees en besprenkel met oranjebloesemwater. Laat nog 10 minuten meestoven.

  7. Verwijder het bosje koriander.

  8. Werk af met verse korianderblaadjes en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer met couscous.