Tajine van kip met bloedsinaasappelen

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 1 bloedsinaasappel
  • 150 g groene ontpitte olijven
  • 1 plantje verse koriander naar smaak
  • 1 kaneelstok
  • 2 el Spar gepelde amandelen
  • 3 uien
  • Boni Selection olijfolie
  • enkele druppels Moroccobouillon (Knorr)
  • 2 dl sap van bloedsinaasappel
  • 1 kl kurkuma
  • paar saffraandraadjes
  • 5 cm gember
  • 1 el korianderbolletjes
  • 2 el Boni Selection honing
Recept
  1. Snij de kippenbillen op het gewricht middendoor.
  2. Week de saffraandraadjes in 1 el water.
  3. Schil en rasp de gember.
  4. Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan en stamp ze fijn in de vijzel.
  5. Meng de marinadeingrediënten, voeg een scheut olijfolie toe, kruid met peper en zout en wentel het vlees in de marinade. Dek af en laat minstens 1 u rusten.
  6. Pel de uien en hak ze grof.
  7. Plaats de tajine op een matig vuur en laat ze heet worden.
  8. Laat de gemarineerde stukken kip uitlekken. Hou de marinade bij.
  9. Verhit een scheutje olijfolie in de tajine en bak de stukken kip goudbruin aan beide zijden. Haal het vlees uit de tajine.
  10. Zet het vuur wat lager en bak de ui in het braadvet van de kip.
  11. Leg de stukken kip erop en schenk de marinade erover. Leg het kaneelstokje erbij. Overgiet met sinaasappelsap en enkele druppels Moroccobouillon. Plaats het deksel op de tajine.
  12. Laat op een zacht vuur sudderen, tot het vlees net niet van de botjes valt.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Bak de amandelen goudbruin in een scheut olijfolie.
  15. Werk de tajine af met amandelen en olijven.
  16. Bestrooi met koriander.
< naar recepten