Eendenmagret met groentemix, witlof en kroketjes

Eendenmagret met groentemix, witlof en kroketjes

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Haal de eendenmagrets uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  3. Kerf de vetlaag van de eendenmagrets kruiselings in tot net op het vlees.

  4. Leg ze op de velkant in een grote, koude koekenpan. Zet het vuur halfhoog en bak het vlees, afhankelijk van het formaat, 10 à 12 min op de velkant. Kruid met zout.

  5. Keer ze om en bak de vleeskant nog 2 à 4 min.

  6. Haal uit de pan en zet nog 5 à 7 min in de oven voor vlees dat rosé is.

  7. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 5 min rusten.

  8. Smelt een klontje boter in een pan en bak de reeds gegaarde witlofstronkjes tot ze overal een mooie kleur hebben.

  9. Warm de groentemix met gele wortel, pastinaak en butternut op in een pan met een klontje boter.

  10. Bak de kroketjes in het frietvet op 180°C tot goudbruin.

  11. Snij de eendenmagrets in plakjes en schik op het bord. Schep de groenten in een kommetje en zet op het bord. Leg er een witlofstronkje bij. Werk af met een lepeltje braadvocht en een takje rozemarijn. Geef de kroketjes er in een apart kommetje bij.