Eendenmagret met warm fruit & amandelkroketjes

Eendenmagret met warm fruit & amandelkroketjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kuis de eendenmagrets op en geef kruisvormige inkervingen in de velkant. Kruid met peper en zout. Schroei eerst op de velkant aan in een pan met antikleeflaag. Laat bruin korsten. Keer om en kleur ook de andere zijde aan. Laat verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ± 8 à 10 minuten. Haal het vlees uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat zo rusten.

  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Pel de mandarijntjes. Stoof de sjalot en het vruchtvlees van 3 mandarijnen aan in wat boter. Flambeer met Mandarin Napoleon. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken. Zeef de saus en kruid met peper en zout. Hou warm.

  3. Maak een insnijding in de vijgen. Schil de mango en snij in gelijke kubusjes. Zet beide op een bakplaatje en laat garen in de oven op 150°C gedurende ± 15 minuten.

  4. Pel de banaan en snij in Bak de banaan gaar in wat boter, bestrooi met bruine suiker en laat goed rollen in de suiker. Hou warm.

  5. Warm de mandarijnpartjes van de 4de mandarijn kort op.

  6. Bak de amandelkroketten goudbruin in de frieteuse op 180°C.

  7. Snij elke eendenmagret in 4 dikke plakken en zet er 2 recht op een bord. Serveer met de warme vijg, banaan, enkele mandarijnpartjes en mangoblokjes. Serveer de saus erbij en schik 1 kroket mee op het bord. Serveer de rest in een aparte kom.