Opgevulde kalkoen met amandelkroketjes en schorseneren PT2H 10 porties verse amandelkroketten 1 potje zure room 1 opgevulde kalkoen 1000 g schorseneren nootmuskaat

Opgevulde kalkoen met amandelkroketjes en schorseneren

318b0fe9d00e4c8fe0c8fb281e391207695fadfc0798bb716f4f7ab9720785bb.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de kalkoen in een ovenschaal en gaar gedurende 1 uur op 185°C.

  2. Was de schorseneren onder stromend water. Wrijf alle aarde en zand er van af. (Draag hiervoor zeker handschoenen want de schorseneren geven een kleverig sap af.) Schil de schorseneren met een dunschiller en snij de topjes eraf. Snij ze vervolgens in gelijke stukken van 3 tot 4 cm. Spoel ze in koud water met wat azijn.

  3. Stoof de schorseneren aan in wat boter en bevochtig met wat water. Laat inkoken en werk af met enkele lepels zure room. Laat de room een beetje indikken en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Bak de amandelkroketjes in heet frietvet. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.

  5. Haal de kalkoen uit de oven en laat even rusten alvorens aan te snijden. Verdeel de kroketjes en schorseneren in aparte kommetjes en zet zo op tafel.