Kalkoenfilet Orloffgebraad met schorseneren, gratin en broccolizalf

Kalkoenfilet Orloffgebraad met schorseneren, gratin en broccolizalf

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kalkoenfilet in plakken van 1 cm dikte. Verwijder de korst van de kaas en het vetrandje van de Gandaham. Snij de sneetjes ham en kaas in Neem een ovenschaal, boter ze goed in en schik daarin telkens een plak kalkoenfilet, een sneetje Oud Bruggekaas en een sneetje Gandaham. Ga door tot het hele gebraad in de schotel is geschikt. Kruid het vlees met peper en weinig zout. Leg enkele klontjes boter op het gebraad.

  2. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180°C en braad gedurende ± 20 minuten. Controleer de bakwijze.

  3. Snij de rol gratin dauphinois in plakken van 2 à 3 cm. Leg ze op een ovenschotel, bedekt met bakpapier. Zet in de oven op 180°C en laat gedurende 15 à 20 minuten opwarmen.

  4. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in gezouten water gaar en giet af. Mix fijn in de blender en voeg 50 gr boter toe. Smaak af met peper en zout.

  5. Warm de schorseneren op in een pan. Voeg de room toe en laat zachtjes inkoken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

  6. Laat de kalfsfond inkoken. Kruid met peper en zout. Monteer met 50 gr boter.

  7. Serveer in het midden van het bord een streep broccolizalf. Schik de schorseneren en de gratin dauphinois op het bord. Leg ook enkele sneetjes kalkoen-Orloffgebraad op het bord en nappeer met wat saus.