Orloffgebraad met groentekrans en champignonroomsaus

Orloffgebraad met groentekrans en champignonroomsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.

 2. Bak het gebraad aan alle zijden goudbruin in hete boter. Leg in een ovenschaal en plaats ½ uur in de voorverwarmde oven.

 3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Bak ze in het overgebleven braadvet. Kruid met peper en zout. Besprenkel met cognac en blus met kalfsfond. Roer de room erdoor en laat de saus inkoken. Bind indien nodig met sausbinder.

 4. Snij het gebraad in 12 dikke plakken. Verwijder de korst van de kaas en het zwoerd van de ham. Snij beide op maat van de vleesplakken.

 5. Stel het gebraad weer samen in de ovenschotel: plak gebraad, plak ham, plak kaas en zo verder.

 6. Plaats nog 10 à 15 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

 7. Schil de wortels en snij in 5 cm lange staafjes. Snij de courgette ook in staafjes en blancheer beetgaar in licht gezouten water. Laat uitlekken en stoof nog even aan in boter. Kruid met verse tijmnaaldjes, peper en zout.

 8. Verwijder het bittere gedeelte onderaan het witlof. Stoof de stronkjes gaar in hete boter. Kruid met peper en zout.

 9. Reinig de broccoli en snij in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes, giet af en laat uitlekken. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Hou warm.

 10. Pel de ui en snij fijn. Stoof de helft van de uisnippers en voeg de erwtjes erbij. Kruid met peper en zout. Stoof de rest van de ui samen met de boontjes. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

 11. Schik de groenten in een krans op een grote schotel. Serveer samen met het gebraad en de champignonroomsaus.