Warme salade van eendenborst met noten en sinaasappeldressing

noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Klop de dressingingrediënten door elkaar.
-
Snij de partjes van de sinaasappels van tussen de witte vliesjes uit (= peler à vif).
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
-
Snij de lente-uitjes fijn.
-
Snij de witloofblaadjes los.
-
Kerf de vetlaag van de eendenborsten kruiselings in tot net op het vlees.
-
Leg de eendenborsten op de velkant in een grote koude koekenpan.
-
Zet het vuur halfhoog en bak het vlees, afhankelijk van het formaat, 10 à 12 min op de velkant.
-
Kruid met zout. Keer ze om en bak de vleeskant nog 2 à 4 min.
-
Haal uit de pan en zet nog 5 à 7 min in de oven zodat het vlees rosé wordt.
-
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 5 min rusten.
-
Bak de aardappelblokjes goudbruin in het vrijgekomen eendenvet. Schep in een ovenschaal en laat 15 min garen in de oven.
-
Snij de rode bieten in partjes en wentel ze door het overgebleven eendenvet in de pan en laat opwarmen.
-
Snij de eendenborsten in plakjes.
-
Doe de waterkers, witloofblaadjes en lente-ui in een kom. Schep ½ van de dressing erdoor.
-
Verdeel over borden en schik de sinaasappel- en rode bietpartjes erop. Strooi de aardappelblokjes en walnoten erover.
-
Verdeel de plakjes eendenborst erover. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer warm.