noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Klop de dressingingrediënten door elkaar.
-
Snij de partjes van de sinaasappels van tussen de witte vliesjes uit (= peler à vif).
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
-
Snij de lente-uitjes fijn.
-
Snij de witloofblaadjes los.
-
Kerf de vetlaag van de eendenborsten kruiselings in tot net op het vlees.
-
Leg de eendenborsten op de velkant in een grote koude koekenpan.
-
Zet het vuur halfhoog en bak het vlees, afhankelijk van het formaat, 10 à 12 min op de velkant.
-
Kruid met zout. Keer ze om en bak de vleeskant nog 2 à 4 min.
-
Haal uit de pan en zet nog 5 à 7 min in de oven zodat het vlees rosé wordt.
-
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 5 min rusten.
-
Bak de aardappelblokjes goudbruin in het vrijgekomen eendenvet. Schep in een ovenschaal en laat 15 min garen in de oven.
-
Snij de rode bieten in partjes en wentel ze door het overgebleven eendenvet in de pan en laat opwarmen.
-
Snij de eendenborsten in plakjes.
-
Doe de waterkers, witloofblaadjes en lente-ui in een kom. Schep ½ van de dressing erdoor.
-
Verdeel over borden en schik de sinaasappel- en rode bietpartjes erop. Strooi de aardappelblokjes en walnoten erover.
-
Verdeel de plakjes eendenborst erover. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer warm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven