Eendenborst met paddenstoelen, kool en salade van quinoa, cranberry en sinaasappel
 
                    
                    
                noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Snij het vel van de eendenborsten kruiselings in tot net niet op het vlees (ruitpatroon) en laat ze rusten op kamertemperatuur. 
- 
                    
                    Quinoasalade: spoel de quinoa onder koud stromend water. Doe de quinoa in een droge kookpot, laat even roosteren en voeg een dubbele hoeveelheid water toe. Kook gaar in 12 à 15 min en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
- 
                    
                    Doe de cranberries, samen met de honing en olijfolie, in een hakmolentje en hak grof. 
- 
                    
                    Hak de noten grof en snij de muntblaadjes fijn. 
- 
                    
                    Snij de schil van de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mes de partjes van tussen de witte vliesjes (peler à vif). Snij de partjes in stukken en vang het sap op. Voeg het sap bij de quinoa. 
- 
                    
                    Schep de zeste, munt, noten en gehakte cranberries door de quinoa. Schep de sinaasappelstukjes er voorzichtig door. Werk af met granaatappelpitten. 
- 
                    
                    Borstel de paddenstoelen schoon, snij de shiitakes in plakjes en scheur eventuele grote oesterzwammen in stukken. 
- 
                    
                    Pel de teentjes look en snipper fijn. Pluk de peterselieblaadjes en hak fijn. Snij de dragon en basilicum fijn. 
- 
                    
                    Bak de paddenstoelen goudbruin in boter in een grote pan. Voeg de looksnippers en verse kruiden toe en laat nog 2 min meebakken. Roer de room erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. 
- 
                    
                    Snij de kool in reepjes en de kastanjes in plakjes. Stoof de kool zacht in boter, voeg kastanjeplakjes toe en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout. 
- 
                    
                    Leg de eendenborstfilets op de velkant in een grote koude koekenpan. Op deze manier loopt het vet er bij het bakken goed uit. 
- 
                    
                    Zet de pan op een halfhoog vuur en bak de borstfilets, afhankelijk van het formaat, tussen 8 en 12 min (saignant). 
- 
                    
                    Kruid met zout en keer ze om. Bak de vleeskant nog 2 à 3 min en bedruip met het vrijgekomen vet. 
- 
                    
                    Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 min rusten. 
- 
                    
                    Snij het vlees schuin in dikke plakken van 1 cm. 
- 
                    
                    Schik op voorverwarmde borden en serveer. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                