Hapjes nieuwjaar

Vier Nieuwjaar met verrassende hapjes! Of je nu liever bladerdeeghapjes, warme hapjes, koude hapjes of hapjes in glaasjes eet, er is zeker voor ieder wat wils.

Radijsje met gerookte forel, dragonmayonaise en rode ui Koolrabi met brunoise van wintergroenten Mosselen met beurre blanc-schuim Toastjes met dadelspread en gerookte makreel Bladerdeegrol met zoete aardappel, kokos en dadels Tempura van oester met wasabinootjes en limoenmayonaise met komkommerbolletjes Krokante scampi’s met Vietnamese knapperige salade Mac & cheese-kroketje Knödelpraline in gedroogde hamcrumble Krieltjes met gerookte makreel en zure room Oestertartaar met gelakte champignons Gebakken oesters met schuimige norisaus Tomatenarancini gevuld met mozzarella Champignons gevuld met notengehakt Tiradito van zeeduivel met leche de tigre van passievrucht Cannelés met geitenkaas en chorizo Zwarte pens met peer en kaneel Witte pens met foie gras en mangogel Duo van scampi’s Wortelterrine met makreel en aardappel Taartje van peperkoek met foie fin, veenbessen, gebakken appel en crumble van speculaas en chocolade Scampi potstickers Keizerlijke kroketten Japans gemarineerde zalm met norikrokantje Minibagels, visschelpjes en blini’s met zalm Sneeuwmannetjes Oesters met tatjespap Tramezzini met kaas en ham Gevulde bladerdeegsterren Gegratineerde oesters met spinazie en champagnesaus Velouté van aardpeer en pastinaak met sint-jakobsvruchten Hartige sterretjes met eendenmousse Filodeeggebakjes met 3 vullingen Gehaktballetjes met peperkoek en abrikoos Toastje met eendenlever Lepelhapje met fetamousse en tomatengelei Oesters met appelkomkommergranité Japanse kippengehaktballetjes (tsukune) met teriyakisaus Oesters met barigoulesaus Gegratineerde oesters met dillesaus Lepelhapje met gepekelde kabeljauw, paprikamousse, tomatentapenade en basilicumolie Lepelhapje met mousse van eendenlever Kinilaw van coquilles met Thaise mango Pakora van zoete aardappel Chipsdiptaart Bladerdeeghapje met champignonvulling en zoete aardappeldip Garnaalkroket met rouille Komkommersushi met gebrande sint-jakobsnoot Miniburger van foie gras en uienkonfijt Roggebrood met foie gras, peperkoek en rode biet Rillettes van champignons Cremeux van foie gras met appel en Bastognekoekje Rillettes van krab met surimi en zeekraal Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia Spruitjes met crème van oude kaas en spekpopcorn Oester gin fizz met komkommer en sjalot Tartaar van rund met oester, koolrabi en wasabimayonaise Pomme moscovite met romanesco en lekkers uit de zee
oesters-openen-eindejaar.png

Hoe open ik een oester?

Oesters zijn lekker, makkelijk en superfeestelijk als aperitiefhapje. Maar hoe maak je een oester open? Met een handdoek, een oestermes en een beetje oefening maak je oesters zo open zonder hem te breken.

  1. Leg de oester plat met de bolle kant naar beneden en houd hem stevig op zijn plaats.
  2. Klem de oester tussen je hand en de handdoek.
  3. Steek het oestermesje vanachter tot 1 centimeter diep in de sluitspier van de oester.
  4. Wrik de oester zo voorzichtig open.
  5. Duw eerst zachtjes van onder naar boven toe, daarna van links naar rechts.