Oester gin fizz met komkommer en sjalot

Oester gin fizz met komkommer en sjalot

Allergenen

Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snij in lange repen.

  2. Schil de komkommer en snij ook in even lange repen. Meng onder de sjalot.

  3. Werk op met de witte balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  4. Doe de oesterschelpen open en maak de oesters los uit de schelp.

  5. Schik wat van de groenten in de schelp en leg de oester er terug in.

  6. Espuma: warm de gin op en los de suiker hierin op.

  7. Voeg het limoensap met de tonic en room toe. Meng als laatste het eiwit erdoor.

  8. Giet in een espumafles, draai dicht en steek er 1 gaspatroon op.

  9. Schud goed en laat rusten in de koelkast tot gebruik.

  10. Peterseliepoeder: was, droog en pluk de platte peterselie.

  11. Schik de blaadjes op een vel keukenrol en leg in de microgolfoven.

  12. Droog de kruiden 30 sec.

  13. Duw de kruiden door een fijne zeef.

  14. Spuit, net voor het opdienen, de espuma van gin fizz op de oester. Werk af met wat peterseliepoeder.