Oesters met appelkomkommergranité

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 12 Spar Zeeuwse platte oesters
  • verse munt
  • 10 ml appelazijn
  • 25 g suikerklontjes
  • 1 komkommer
  • 1,5 Granny Smith
  • ½ rode ui
  • ½ limoen
  • 25 g Griekse yoghurt
  • crushed ijs
Recept
  1. Komkommergranité: verwarm 75 ml water met de suiker tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Duw ½ komkommer door de sapcentrifuge voor 75 ml sap.
  3. Duw 1 Granny Smith door de sapcentrifuge voor 75 ml sap.
  4. Schep het schuim van de 2 sappen.
  5. Meng de suikerstroop met 75 ml komkommersap, de appelazijn en 75 ml appelsap.
  6. Doe deze massa in een ovenschotel en plaats in de diepvriezer. Laat volledig bevriezen.
  7. Tartaar: pel de rode ui en snipper fijn.
  8. Snij brunoise van ½ Granny Smith met schil. Snij ¼ komkommer zonder de zaadjes in fijne brunoise.
  9. Meng de appel- en komkommerbrunoise met de rode ui en Griekse yoghurt.
  10. Breng op smaak met limoensap, zwarte peper en zout.
  11. Haal de bevroren granité 30 min voor gebruik uit de diepvriezer en laat lichtjes ontdooien.
  12. Open de oesters. Leg ze op een bord met crushed ijs.
  13. Leg een lepel tartaar op elke oester.
  14. Schraap de granité los met een vork en werk de oesters ermee af.
  15. Serveer met een blaadje munt.
< naar recepten