Gegratineerde oesters met dillesaus

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 12 Spar Zeeuwse holle oesters
  • 250 ml Boni Selection volle room
  • 3 kl mierikswortel
  • ½ potje verse dille
  • 2 Spar eidooiers
  • 100 g grof zout
Recept
  1. Open de oesters. Haal ze uit de schelp en leg ze in een zeef op een kom om al het oestervocht op te vangen.
  2. Laat goed uitlekken en leg de oesters weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  3. Breng het oestervocht, de room en de mierikswortel aan de kook. Laat inkoken tot sausdikte op een matig vuur.
  4. Snipper de dille fijn.
  5. Haal de saus van het vuur en roer de dille erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Roer de eidooiers met een klopper door de saus.
  7. Verwarm de grill van de oven.
  8. Plaats de oesters in een ovenschotel op aluminiumfolie om ze recht te houden.
  9. Lepel wat dillesaus over elke oester.
  10. Zet 2 min onder een hete ovengril tot de saus mooi gegratineerd is.
  11. Serveer op een bord bestrooid met grof zout.
< naar recepten