Allergenen

Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Open de oesters. Haal ze uit de schelp en leg ze in een zeef op een kom om al het oestervocht op te vangen.

  2. Laat goed uitlekken en leg de oesters weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

  3. Pel de ui. Was de wortel en venkel. Snij de venkel, wortel en ui grof.

  4. Verhit boter in een kookpot.

  5. Bak de groenten en het spek al roerend enkele min.

  6. Blus met het oestervocht en de witte wijn en laat volledig inkoken.

  7. Voeg 750 ml water, het kippenbouillonblokje en de verse kruiden toe en laat minimum 1 u lichtjes koken.

  8. Zeef de saus en voeg de witte wijnazijn toe.

  9. Haal de oesters 30 min voor het serveren uit de koelkast.

  10. Warm de saus op met de room. Mix met een staafmixer de oppervlakte van de saus tot schuim.

  11. Lepel het schuim van de saus en verdeel over de oesters.

  12. Serveer de oesters in de schelp op een bord met grof zout.