Gegratineerde oesters met spinazie en champagnesaus
Eieren , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Laat de spinazieblaadjes slinken in een ruime pot. Haal uit de pot en hak grof.
-
Verwarm een klontje boter in dezelfde pot en stoof de lente-ui zacht. Voeg spinazieblaadjes toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Pel het sjalotje en de teentjes look en snipper fijn.
-
Steek de oesters open, snij ze los, haal ze uit de schelp en vang het vocht op.
-
Zeef het oestervocht en spoel de schelpen. Droog de helft ervan.
-
Leg een vel gekreukte aluminiumfolie op een bakplaat en schik de oesterschelpen hierop zodat ze stevig blijven staan.
-
Verdeel het mengsel van spinazie en lente-ui erover en leg de oesters erbovenop.
-
Stoof de sjalot- en looksnippers zacht in boter. Overgiet met de schuimwijn en het oestervocht. Laat inkoken.
-
Laat afkoelen, voeg eidooiers en room toe en roer goed los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
-
Schep de saus over de oesters en laat licht kleuren onder een hete grill.
-
Leg een laagje grof zout op de borden en schik de oesters erop. Werk af met een blaadje dragon en serveer.