Gegratineerde oesters met spinazie en champagnesaus

Allergenen

Eieren , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  2. Laat de spinazieblaadjes slinken in een ruime pot. Haal uit de pot en hak grof.

  3. Verwarm een klontje boter in dezelfde pot en stoof de lente-ui zacht. Voeg spinazieblaadjes toe en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Pel het sjalotje en de teentjes look en snipper fijn.

  5. Steek de oesters open, snij ze los, haal ze uit de schelp en vang het vocht op.

  6. Zeef het oestervocht en spoel de schelpen. Droog de helft ervan.

  7. Leg een vel gekreukte aluminiumfolie op een bakplaat en schik de oesterschelpen hierop zodat ze stevig blijven staan.

  8. Verdeel het mengsel van spinazie en lente-ui erover en leg de oesters erbovenop.

  9. Stoof de sjalot- en looksnippers zacht in boter. Overgiet met de schuimwijn en het oestervocht. Laat inkoken.

  10. Laat afkoelen, voeg eidooiers en room toe en roer goed los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

  11. Schep de saus over de oesters en laat licht kleuren onder een hete grill.

  12. Leg een laagje grof zout op de borden en schik de oesters erop. Werk af met een blaadje dragon en serveer.