Roggebrood met foie gras, peperkoek en rode biet

Roggebrood met foie gras, peperkoek en rode biet

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm 50 g mascarpone al roerend op een zacht vuur. Roer de eendenlever erdoor tot deze volledig is gesmolten. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 30 min opstijven in de koelkast tot een smeerbare massa.

  2. Meng de overige mascarpone met 1 el sap van de rode bieten.

  3. Rol de snede peperkoek plat met een deegrol tot de dikte van het roggebrood.

  4. Smeer een laag eendenlever op een plak roggebrood. Dek af met een tweede plak roggebrood. Smeer hier een laag roze mascarpone op. Bedek met de snede peperkoek. Besmeer met roze mascarpone en beleg met een plak roggebrood. Besmeer met eendenlever en eindig met een laatste snede roggebrood.

  5. Doe de overige eendenlever in een spuitzak.

  6. Pak het brood in met plasticfolie en laat min. 30 min opstijven in de diepvries.

  7. Snij ½ rode biet in hele kleine blokjes (= brunoise). Besprenkel met balsamicoazijn. Kruid met zout.

  8. Haal het brood uit de diepvries. Ontkorst en snij in 4 repen. Snij elke reep nogmaals in 2.

  9. Leg de broodtorentjes met de snijkant naar boven. Spuit een dot eendenlever op elk torentje. Werk af met rode bietbrunoise en bestrooi met bresilienne nootjes. Versier met een blaadje tuinkers.