Miniburger van foie gras en uienkonfijt

Eieren , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de rode ui en snij in halve ringen.
-
Verwijder het steeltje van de gedroogde vijg en snij in hele fijne stukken.
-
Verhit boter in een pannetje en bak de rode ui glazig. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.
-
Blus met porto en rode wijnazijn. Laat inkoken tot een stroop.
-
Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Snij 16 cirkels (Ø 5 cm) uit het bladerdeeg. Leg ze op een ovenplaat met bakpapier.
-
Prik 8 cirkels in met een mes.
-
Roer het eigeel los met een druppel water. Borstel alle cirkels ermee in.
-
Bestrooi de niet-geprikte cirkels met sesamzaad. Deze zullen bol komen te staan tijdens het bakken.
-
Bak 10 à 12 min goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Snij de verse vijgen in dunne schijfjes.
-
Besmeer de platte bladerdeegkoekjes met een dikke laag eendenlever. Beleg met wat jonge sla, een schijfje vijg, wat gedroogde vijg en wat uienkonfijt. Dek af met de bladerdeegkoekjes met sesam.