Cremeux van foie gras met appel en Bastognekoekje PT30M 4 porties 25 ml porto 1 kl Spar granaatappelpitten 100 ml Boni Selection culinaire room 2 g gelatine 1 el bruine suiker enkele kervel 80 g verse eendenlever 1 Jonagold appel 1 speculooskoek Spar boter ongezouten

Cremeux van foie gras met appel en Bastognekoekje

f990baeba8af8c66ef720aee8e73af134a7e9557bf0165251b47a033fbac19db.jpg

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de gelatine weken in koud water.

  2. Breng de room aan de kook. Haal van het vuur en laat de eendenlever al roerend smelten in de warme room.

  3. Verwarm de porto kort in een klein kommetje in de microgolf.

  4. Knijp de gelatine goed uit en laat al roerend smelten in de warme porto.

  5. Roer de porto door de room. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verdeel de vulling over kleine glaasjes en laat min. 2 u opstijven in de koelkast.

  7. Snij de appel met schil in blokjes van 0,5 x 0,5 cm.

  8. Verhit wat boter in een pan.

  9. Stoof ½ van de appelblokjes.

  10. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Haal van het vuur en roer de ongebakken appelblokjes erdoor.

  11. Verkruimel het Bastognekoekje.

  12. Werk de glaasjes af met appelblokjes, kruim van een Bastognekoekje en granaatappelpitjes. Versier met een blaadje kervel.