Foie gras met gelei van zoete wijn en vijg PT15M 6 porties 80 g ganzenlever takje rozemarijn 3 blaadjes gelatine 6 ronde canapés voor ganzenlever 2 dl zoete witte wijn 2 verse vijgen

Foie gras met gelei van zoete wijn en vijg

ddbb6c5259485690b56f6aa7e6c4b2e8f6f0b4c9a61925fc972c72957c4f3506.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gelei: laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Doe de zoete witte wijn in een pannetje en verwarm. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de warme vloeistof. Giet in een ondiepe schotel en laat opstijven in de koelkast. Je kan dit perfect een dag op voorhand doen.

  2. Steek fijne rondjes uit de plakjes ganzenlever.

  3. Snij de vijgen in fijne plakjes en steek uit op de vorm van de ganzenlever.

  4. Steek even grote plakjes uit de gelei.

  5. Leg de ganzenlever op het toastje. Leg hierboven een schijfje vijg en een stukje gelei. Werk af met een takje rozemarijn.

  6. Tip: dien snel op, anders worden de toastjes zacht.

  7. (*) Je kan de ganzenlever ook vervangen door faux gras.