Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Deeg: verwarm de melk tot ze lauw is en los de gist erin op. Doe de bloem in een keukenrobot en maakt een kuiltje in de bloem. Strooi het zout op de rand van de bloem. Doe het gistmengsel en olijfolie in het kuiltje en meng de bloem eronder. Kneed tot je een soepel deeg krijgt.

 2. Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

 3. Verwarm de oven voor op 225°C.

 4. Zet de ovenschaal op zijn kop op een bakplaat met bakpapier. Beboter de buitenkant en leg er een bakpapier op.

 5. Neem het deeg uit de kom en rol het uit tot een ronde plak die bijna dubbel zo groot is als de bovenkant van de bakvorm. Leg het deeg over de bakvorm en druk zachtjes tegen de rand. Snij het teveel aan deeg eraf.

 6. Zet de bakplaat met de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar.

 7. Haal de bakplaat uit de oven en pak het deeg voorzichtig van de vorm af. Laat de deegschaal volledig afkoelen.

 8. Dip: snij de avocado in 2, verwijder de pit en doe in de keukenrobot. Snij 2 tomaten in stukjes. Voeg samen met de roomkaas in de keukenrobot en pureer tot een gladde dip. Kruid met peper en zout.

 9. Afwerking: snij ¼ komkommer, lente-uitjes en de rest van de tomaten in kleine stukjes. Roer door de dip. Snij de rest van de komkommer en wortels in julienne.

 10. Spoel de vitelotteaardappelen en dep droog. Snij met een mandoline fijne plakjes. Frituur de aardappelplakjes in frituurolie op 140°C.

 11. Vul de deegschaal met de dip en dek af met een berg chips en nachos. Garneer verder met komkommer, wortel en vitelottechips.