Homemade groentechips met ‘bloody mary’-dip

1f8e77fb354c488804310d9f06dfe93119b056222a96045b66eb3843e383a6ad.jpg

Allergenen

Selder , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil alle groenten en snij ze in fijne schijfjes. Spoel enkele malen tot het water helder is. Giet af en laat wat drogen op een keukenhanddoek.

  2. Verwarm de friteuse voor op 150°C.

  3. Bak de groenteschijfjes krokant in de hete friteuse. Bak niet te veel per keer. Roer regelmatig. Haal uit en laat uitdruppen op keukenpapier. Bestrooi met zout.

  4. Pel de sjalotten en look en snipper alles fijn. Smelt een klontje boter en stoof de sjalot- en looksnippers. Voeg de suiker toe en stoof kort mee. Flambeer met de vodka.

  5. Snij de geroosterde paprika in kleine dobbelsteentjes en voeg toe. Giet het blik tomatenblokjes er ook bij. Laat kort opkoken en breng op smaak met tabasco en selderzout. Laat afkoelen en serveer koud.