Pure groentechips met gomasio

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
Spoel de schorseneren grondig en borstel het zand eraf.
-
Schil de wortelen en schorseneren en snij ze met de mandoline of dunschiller in fijne plakken.
-
Schik ze op een bakplaat mooi naast elkaar, niet overlappend.
-
Verwijder de stelen van de krulkool en trek de bladeren in stukjes. Schik ze op een andere bakplaat.
-
Bak krokant in 40 à 60 min, afhankelijk van de soort en dikte van de plakjes.
-
De krulkool heeft minder tijd nodig dan de wortels en schorseneren.
-
Gomasio: rooster ondertussen de sesamzaadjes enkele min in een droge koekenpan.
-
Doe in de vijzel samen met het zeezout en stamp fijn.
-
Bestrooi de chips met gomasio.Gomasio is een smaakmaker uit de Japanse keuken. Goma is Japans voor sesam en Shio is Japans voor zeezout.