Curry van groenten (Sabzi)

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediƫnten
  • 600 g verse groenten (bloemkool, wortels, boontjes, tomaten, aardappelen, erwten)
  • 4 eetlepels Spar olie
  • 2 uien
  • 6 gedroogde chilipepers
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 10 zwarte peperbollen
  • 2 kaneelstokjes
  • snuifje kerrie
  • snuifje gemalen komijn
  • snuifje kurkuma
  • 2 laurierblaadjes
  • 125 ml natuuryoghurt
Recept

1. Reinig de groenten en snij in kleine stukken. Pel de uien en snipper fijn.
2. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de chilipepers met het korianderzaad.
3. Doe er vervolgens de kruidnagels, zwarte peperbollen, kerrie en kaneelstokjes bij en blijf ongeveer 3 minuten omroeren op een zacht vuur. Zet opzij.
4. Zet een nieuwe pan op het vuur en voeg olie toe. Voeg de kurkuma en komijn toe, en zodra de olie begint te knetteren ook 1 fijngehakte ui en de laurierblaadjes. Laat dit zachtjes smoren.
5. Voeg beide kruidenmengsels bij elkaar. Meng dit samen met een glas water en de andere fijngehakte ui tot een puree.
6. Doe deze puree in een diepe stoofpan en voeg nog eens drie glazen water toe. Doe de gesneden groenten in de stoofpan en laat het geheel 15 minuten op een zacht vuur stoven.
7. Voeg als laatste al roerend de yoghurt toe.

< naar recepten