Gewokte groene groenten met groene curry

4Overige30minPrint
Ingrediƫnten
  • 200 g fijne boontjes
  • 200 g Spar diepvrieserwtjes
  • 1 broccoli
  • 1 kleine courgette
  • 1 bot groene asperges
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 bokaaltje groene curry
  • vissaus
  • Spar arachideolie
  • 2 stengels citroengras
  • 500 ml kokosmelk
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 pijpajuintjes
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 geperste teentjes look
  • enkele takjes koriander
Recept

1. Maak de groenten wokklaar en hou de verschillende soorten apart.
2. Snij de broccoli in roosjes. Snij de courgette in de lengte middendoor, deze twee delen nog eens middendoor en vervolgens in plakjes.
3. Schil de asperges en snij het houterige uiteinde eraf. Snij de stelen in schuine stukken. Hou de aspergepunten apart.
4. Snij de boontjes middendoor. Verwijder de wortels van de lente-ui en snij ze in schuine stukken.
5. Snij het citroengras in stukken en plet ze met de zijkant van een groot mes.
6. Schil de gember en rasp of snij in heel kleine stukjes.
7. Verwarm een scheut arachideolie in de wok. Roer de uisnippers, gember en look er door en voeg de rest van de groenten een na een toe. Begin met de hardste soorten: broccoli vervolgens aspergestelen, groene boontjes, aspergepunten, courgette en lente-ui.
8. Voeg naar smaak groene curry toe en roerbak. Overgiet met de kokosmelk en voeg het citroengras toe. Laat enkele minuten doorwarmen.
9. Breng op smaak met vissaus en limoensap en -zeste.
10. Werk af met korianderblaadjes en serveer met rijst.

< naar recepten