Thaise groene curry

2Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 3 lente-uitjes
  • 50 g peulerwten
  • 70 g aspergetips
  • 70 g groene boontjes
  • ½ broccoli
  • 70 g shiitake
  • 3 el wokolie
  • 2 el Boni Selection arachideolie
  • 5 dl kokosmelk
  • 50 g fijne griessuiker
  • 6 cl vissaus
  • witte rijst
  • 3 teentjes look
  • 3 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 3 lente-uitjes
  • 1 groene chilipeper
  • 3 bosjes
  • limoen
  • munt
  • basilicum
  • pilipili
Recept
  1. Snij de broccoli in kleine roosjes.
  2. Snij de kopjes van de groene asperges en hou apart. Snij de stelen in stukjes.
  3. Snij de peultjes in de lengte in 2. Kuis de groene boontjes.
  4. Snij de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in halve plakjes.
  5. Pluk de blaadjes van 1 bosje koriander en hou apart.
  6. Hak de steeltjes samen met de volledige andere bosjes koriander grof (= ± 55 g).
  7. Snij 3 lente-uitjes in flinterdunne schuine plakjes voor de afwerking.
  8. Groene curry: pel de look en schil de gember en snij in stukjes. Snij het citroengras in plakjes, 3 lente-uitjes in stukjes en het chilipepertje in stukjes.
  9. Doe de look samen met de gehakte koriander, stukjes lente-ui, chilipeper, gember en citroengras in de blender. Giet er een scheutje arachideolie bij en mix tot een pasta.
  10. Verhit de wok op een matig hoog vuur. Voeg wokolie toe en roerbak de broccoli. Voeg de boontjes en peultjes toe en roerbak enkele min.
  11. Doe de asperges en shiitake erbij en roerbak enkele min.
  12. Roerbak hierin de groene curry. Voeg de kokosmelk, suiker en vissaus toe. Breng aan de kook en laat garen tot de groenten net beetgaar zijn.
  13. Proef en voeg eventueel meer kokosmelk toe.
  14. Serveer met witte rijst en werk af met verse kruiden, zeste van limoen en pilipili.
< naar recepten