Thaise groene curry PT1H 2 porties 50 g fijne kristalsuiker 70 g aspergepunten 1 stengel citroengras 50 g erwtjes 70 g groene boontjes 6 cl vissaus 3 teentjes knoflook 5 dl kokosmelk 70 g shiitake 2 el Boni arachideolie 3 el zonnebloemolie 3 cm gember 2 courgettes 1 broccoli witte rijst 3 lente-uitjes 1 groene chilipeper limoen verse munt basilicum chilipeper

Thaise groene curry

71c5eae30f47208f22ec4421a6f5cce77a55573e5a0dde2956b6a4deed5ffbfe.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  2. Snij de kopjes van de groene asperges en hou apart. Snij de stelen in stukjes.

  3. Snij de peultjes in de lengte in Kuis de groene boontjes.

  4. Snij de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in halve plakjes.

  5. Pluk de blaadjes van 1 bosje koriander en hou apart.

  6. Hak de steeltjes samen met de volledige andere bosjes koriander grof (= ± 55 g).

  7. Snij 3 lente-uitjes in flinterdunne schuine plakjes voor de afwerking.

  8. Groene curry: pel de look en schil de gember en snij in stukjes. Snij het citroengras in plakjes, 3 lente-uitjes in stukjes en het chilipepertje in stukjes.

  9. Doe de look samen met de gehakte koriander, stukjes lente-ui, chilipeper, gember en citroengras in de blender. Giet er een scheutje arachideolie bij en mix tot een pasta.

  10. Verhit de wok op een matig hoog vuur. Voeg wokolie toe en roerbak de broccoli. Voeg de boontjes en peultjes toe en roerbak enkele min.

  11. Doe de asperges en shiitake erbij en roerbak enkele min.

  12. Roerbak hierin de groene curry. Voeg de kokosmelk, suiker en vissaus toe. Breng aan de kook en laat garen tot de groenten net beetgaar zijn.

  13. Proef en voeg eventueel meer kokosmelk toe.

  14. Serveer met witte rijst en werk af met verse kruiden, zeste van limoen en pilipili.