Thaise groene curry met mosselen

Thaise groene curry met mosselen

Allergenen

Weekdieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de blaadjes van 1 bosje koriander en hou apart.

  2. Hak de steeltjes samen met de andere bosjes koriander grof.

  3. Snij het groene gedeelte van de lente-uitjes en hou opzij.

  4. Snij het wit van de lente-uitjes in stukken. Pel de look en schil de gember en snij in stukjes. Snij het zachte gedeelte van het citroengras en de piccantinapepers in plakjes.

  5. Doe de look samen met de gehakte koriander, de stukjes lente-ui, de gember, het limoensap, de vissaus, het citroengras en de piccantinapepers in de blender en mix tot een pasta (= groene curry).

  6. Snij het groen van de lente-ui in flinterdunne schuine plakjes voor de afwerking.

  7. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de aspergetips schuin in 2 en hou de kopjes opzij.

  8. Was de mosselen grondig.

  9. Verwarm 1 el arachideolie in een grote pot en roerbak hierin de groene curry. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de broccoli, peultjes en aspergesteeltjes toe. Kook beetgaar.

  10. Voeg de mosselen en aspergepunten erbij en dek de pan af. Schud regelmatig op en zet terug op het vuur. Draai het vuur uit wanneer de mosselschelpen open zijn.

  11. Breng verder op smaak met vissaus en indien nodig limoensap.

  12. Bestrooi met flinterdunne plakjes lente-ui en korianderblaadjes. Serveer met partjes limoen.