Groene curry met mosselen PT30M 2 porties 1 stengel citroengras 4 dl kokosmelk 2 bosjes koriander 6 cl vissaus 3 cm gember 2 kg mosselen 3 teentjes knoflook 6 lente-uitjes 2 eetlepels Spar arachideolie 1 eetlepel groene Thaise curry 2 limoenen 50 g fijne kristalsuiker

Groene curry met mosselen

a995ade11f7e8865c5bed44dd24999c14c51236f33b568bcf1dcdc4d116a57aa.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de blaadjes van 1 bosje koriander en hou apart.

  2. Hak de steeltjes samen met het volledige andere bosje koriander grof.

  3. Reinig de lente-uitjes en snij 3 stuks in flinterdunne schuine plakjes.

  4. Pel de look. Schil de gember. Snij de look en gember in stukjes. Snij het citroengras in plakjes en 3 lente-uitjes in stukjes (met het groene gedeelte eraan).

  5. Doe de look samen met de gehakte koriander, stukjes lente-ui, gember en citroengras in de blender. Giet er een scheutje arachideolie bij en mix tot een pasta.

  6. Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een grote pot. Roerbak de groene curry hierin. Voeg kokosmelk, suiker en vissaus toe en breng aan de kook.

  7. Spoel de mosselen en reinig ze. Verwijder de gebroken schelpen. Doe de mosselen bij de saus en dek de pan af. Schud regelmatig op en zet terug op het vuur. Draai het vuur uit als de schelpen open zijn.

  8. Knijp de limoenen erover uit. Bestrooi met flinterdunne plakjes lente-ui en korianderblaadjes. Serveer onmiddellijk.