Allergenen

Selder , Weekdieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen 3 keer met voldoende water. Laat na de laatste spoelbeurt minstens 10 min rusten in koud water. Laat uitlekken.

  2. Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Schil de wortel en gember. Pel de look. Snipper de look en gember fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper. Snij de wortel, selder en chilipeper in dunne reepjes van 7 à 8 cm. Snij de lente-ui in fijne ringen.

  4. Verhit wat arachideolie in een wok en bak de look en ½ van de lente-ui glazig. Roer de gember, wortel, selder en chilipeper erdoor en roerbak gaar.

  5. Laat de currypasta met de suiker 1 min meebakken. Blus met de kokosmelk, vissaus en oestersaus en laat 15 min sudderen.

  6. Schep 1 pollepel curry (zonder groenten) uit de kookpot en mix hier ¾ bosje koriander door. Voeg weer bij de curry.

  7. Verdeel de curry over 4 mosselpotten en breng zacht aan de kook. Voeg de uitgelekte mosselen toe en kook de mosselen onder deksel. Schud even op en laat garen tot alle mosselen open zijn.

  8. Werk af met de overige lente-ui en koriander. Serveer met partjes limoen en rijst.