Capellini met groene groenten PT30M 6 porties 1 pak capellini pasta 2 zeste en sap van limoenen 4 eetlepels groene olijven 2 courgettes 1 eetlepel fijngesneden munt geraspte Parmezaanse kaas 100 g Spar Frozen Selection erwtjes 2 teentjes knoflook 1 verpakking peulerwten 1 grote ui 6 eetlepels Spar olijfolie

Capellini met groene groenten

dcc79f8c116ed00d7653550623501a7ae8973eef052a4c779c12fe7c467b6ef1.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de courgettes. Snij met behulp van een mandoline fijne sliertjes courgette. Opgelet: de zaadjes niet mee gebruiken. Snij de peulerwten in fijne julienne.

  2. Pel de ui en snij ook in fijne sliertjes. Pel de teentjes look en snipper fijn.

  3. Snij de olijven in ringetjes. Rasp de zeste van de limoen alvorens te persen tot sap.

  4. Blancheer de erwtjes en fijngesneden peulerwten kort in kokend gezouten water. Giet af en laat onmiddellijk schrikken onder koud stromend water.

  5. Kook de capellini beetgaar in een ruime hoeveelheid kokend water.

  6. Verwarm olijfolie in een pan en stoof hierin de verschillende groenten.

  7. Giet de pasta af en laat uitlekken. Verdeel over diepe borden.

  8. Besprenkel met het limoensap, olijfolie en zeste van limoen. Kruid met peper en zout. Schik de groentemengeling erover. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.