Open lasagne met groene groenten en venkelroom PT30M 4 porties 100 g groene boontjes 100 g suikererwten 250 ml Spar room 100 g Boni diepvrieserwtjes 1 venkel blok Parmezaanse kaas nootmuskaat 4 vellen verse lasagne Boni olijfolie 1 broccoli verse kruiden

Open lasagne met groene groenten en venkelroom

42db5e41fb7ede25885c66452ed56de5f37dbd0346d943a4fe73c9e032dc4995.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de venkel in kleine stukjes en laat garen onder deksel in 2 el olijfolie en 1 dl water. Kruid met peper en zout.

  2. Voeg de room en 50 g kaas bij de venkel en laat een paar min inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix met een staafmixer tot een saus.

  3. Kook de boontjes al dente en koel ze onmiddellijk af in ijswater.

  4. Overgiet de sugar snaps met kokend water en laat 5 min staan.

  5. Haal de sugar snaps uit het water en koel onmiddellijk af in ijswater.

  6. Blancheer de erwtjes 5 min in kokend water. Laat de erwtjes daarna onmiddellijk afkoelen in ijswater.

  7. Snij de broccoliroosjes fijn tot rijststructuur.

  8. Kook de pasta al dente in gezouten water met een beetje olijfolie.

  9. Haal de pasta uit het water en leg onmiddellijk in ijskoud water.

  10. Verwarm de groenten in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.

  11. Giet een beetje venkelsaus in een diep bord.

  12. Leg op de saus een vel lasagne wat geplooid met wat saus en groenten.

  13. Werk het gerecht af met snippers Parmezaanse kaas en verse kruiden.