Bloemkoolbeignets met gomasio en hummus-yoghurtdip

ee516aca7bdafdfe97a7e4db32f77970b9682e705c582f2f807b4007ee6369c7.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gomasio

    Rooster het grof zeezout met het sesamzaad in een pan zonder vetstof, tot het sesamzaad goudbruin kleurt. Maal fijn met een vijzel.

  2. Pel de look en mix met de kikkererwten, sesamolie, olijfolie, tahin, komijn, pilipili en sap van ½ citroen tot een fijne hummus. Kruid met zout.

  3. Snipper ½ van de koriander fijn. Roer door de yoghurt. Roer de yoghurt luchtig door de hummus. Druppel er wat olijfolie over en werk af met wat versgesneden chilipeper.

  4. Snij de bloemkool in roosjes.

  5. Klop de eieren met de zelfrijzende bloem tot een glad beslag. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en bak goudbruin in een friteuse op 180°C.

  6. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de gomasio.

  7. Serveer met de hummus-yoghurtdip en werk af met korianderblaadjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit