Bloemkool- en broccolibeignets

Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de komijnzaadjes en korianderbolletjes in een vijzel en plet fijn. Giet in een grote schaal en meng met currypoeder, cayennepeper, een snuifje zout, bakpoeder en bloem. Klop er 2 dl koud water in kleine hoeveelheden door met een garde, tot het een glad beslag wordt.
-
Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Pluk de korianderblaadjes en snipper fijn.
-
Verhit de olie in een diepe pan of wok tot de temperatuur goed is.
-
Doe de broccoli, bloemkool, lente-uitjes en gesnipperde koriander bij het beslag. Meng grondig tot ze goed door het deeg omhuld worden.
-
Leg eetlepels van dit mengsel in de hete olie; let op dat de pan niet te vol wordt. Laat 2 tot 3 minuten bakken, tot de beignets mooi goudbruin worden. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier.
-
Serveer met wat loempiasaus.
-
Tip: wil je het pittiger? Gebruik meer cayennepeper of snipper een verse rode chili fijn en voeg toe aan het beslag.