Gehaktschotel met broccoli en bloemkool

Gehaktschotel met broccoli en bloemkool

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. Reinig de broccoli en bloemkool. Snij alles in roosjes en stoom ze gaar.

  3. Bak het gehakt rul in een pan met een klontje gesmolten boter.

  4. Giet de gare aardappelen af en draai door de roerzeef tot een fijne puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk de puree af met wat melk en een ei.

  5. Kaassaus: maak een roux van 100 g boter en 2 el bloem. Bak in een pot, roer goed en laat goed opdrogen. Giet de melk erbij en blijf met de klopper goed roeren tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus. Kruid met peper en zout. Laat de saus indikken. Voeg ½ zakje van de geraspte kaas toe en roer goed.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Leg een dikke laag puree op de bodem van de ovenschotel.

  8. Verdeel het gehakt erover.

  9. Schik de broccoli en bloemkoolroosjes over het gehakt. Giet de kaassaus erover.

  10. Bedek met de rest van de geraspte kaas. Strooi er wat paneermeel over.

  11. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat nog 10 à 15 min garen tot alles warm is en er een korstje op de kaas zit.