Hachis parmentier met bloemkool

Hachis parmentier met bloemkool

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de ui en snipper fijn.

  3. Snij de wortelen en selderstengel in brunoise.

  4. Bak de groenten aan in boter. Roer het vlees erdoor en roerbak.

  5. Roer de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken.

  6. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg 200 ml water en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout.

  7. Laat op een zacht vuur gaar stoven.

  8. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  9. Saus: kook 400 g bloemkool gaar in melk met het takje tijm erbij.

  10. Verwijder de tijm en mix fijn. Laat de helft van de kaas erin smelten en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Schep het vlees op de bodem van een ovenschaal.

  12. Strijk er een laag aardappelpuree over en schik de bloemkoolroosjes erop.

  13. Overgiet met de bloemkoolsaus en bestrooi met de rest van de kaas.

  14. Plaats 30 min in de voorverwarmde oven en zet de laatste 5 min de grill aan.