Hachis parmentier à la Grècque

Hachis parmentier à la Grècque

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en sjalotten en snipper fijn.

  2. Smelt een klont boter in een braadpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de look toe, kruid met peper en zout en laat even bakken.

  3. Voeg ansjovis toe, laat wegsmelten en roer de tomatenpuree erdoor. Laat even bakken en blus met een scheut balsamicoazijn.

  4. Voeg het gehakt, de takjes tijm en het blaadje laurier toe en schep goed door elkaar. Bestrooi met oregano en laat garen.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Borstel de champignons schoon, snij in plakjes en voeg bij het vlees. Laat op een zacht vuur verder stoven en inkoken.

  7. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en draai door een roerzeef, roer de eidooiers en 80 g boter erdoor. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Laat de paprika’s uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  9. Verwijder de tijm en laurier. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal, leg de paprika’s erop en dek af met de puree.

  10. Rasp de Berloumi fijn en strooi samen met de panko over de puree. Bestrooi met espelettepeper.

  11. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.