Parmentier met prei, pickles en varkensgehakt PT1H 4 porties 500 g Spar bloemige aardappelen 100 g Spar boter 500 g Spar varkensgehakt 150 g Spar gemalen emmentaler 2 dl Boni Selection melk 500 g prei 1 el pickles 2 el Boni Selection room 2 eetlepels paneermeel nootmuskaat

Parmentier met prei, pickles en varkensgehakt

c8b14acaa8f5794a7603a4d15ef74edab71b71a0b3d7ea1690b1d99f6d98a6f1.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en spoel in water. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet af en laat wat uitdampen.

  2. Stamp de aardappelen tot puree en werk af met boter en melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Snij de prei in kleine ringen en spoel goed. Stoof de prei zacht in wat hete boter. Voeg de pickles en de room toe aan de prei en laat opkoken.

  4. Bak het varkensgehakt bruin in hete boter. Kruid met peper en zout.

  5. Smeer de aardappelpuree uit in de ovenschotel en verdeel het vlees erboven. Bedek met de preipickles.

  6. Strooi het paneermeel over de prei en bestrooi volledig met de gemalen kaas.

  7. Bak 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C.