Filodeeggebakjes met 3 vullingen

7ea90cb45112ebe928319610abbddfecd63ecf5e85dfe83f8e4b2c8129d79647.jpg

Allergenen

Eieren , Vis , Lactose , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bestrijk de muffinvorm met olijfolie.

  2. Smelt 4 el boter in een pan en smeer er 1 vel filodeeg mee in. Leg er een ander vel filodeeg op.

  3. Snij het filodeeg in repen van 8 cm. Snij uit de repen stukjes van 9 cm.

  4. Strijk de stukjes deeg in met het losgeklopt ei.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Vul de muffinvorm met de filodeegstukjes. Druk goed in de holtes van de vorm zodat je een kuipje krijgt.

  7. Bak het filodeeg ± 10 min in de voorverwarmde oven.

  8. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

  9. Vulling 1: prak de geitenkaasbuche fijn met een vork en meng er 2 el tomatentapenade onder.

  10. Vulling 2: stoof de spinazie kort aan in 1 el olijfolie, hak fijn en kruid met peper en zout. Snij de gerookte zalm in reepjes en meng met de zure room en spinazie.

  11. Vulling 3: snij de lente-ui fijn en sintjakobsvruchten in kleine blokjes.

  12. Meng de sint-jakobsvruchten met de lente-ui, het limoensap en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.

  13. Vul de filodeeggebakjes met de vullingen en werk af met verse kruiden.